Logo fi.boatexistence.com

Oliko husserl idealisti?

Sisällysluettelo:

Oliko husserl idealisti?
Oliko husserl idealisti?

Video: Oliko husserl idealisti?

Video: Oliko husserl idealisti?
Video: Ноам Хомский: проблема разума и тела и математический реализм 2024, Heinäkuu
Anonim

Väititessään, että transsendenttinen tietoisuus asettaa rajat kaikelle mahdolliselle tiedolle, Husserl määritteli fenomenologian uudelleen transsendentaali-idealistiseksi filosofiaksi Husserlin ajatteluun vaikutti syvästi 1900-luvun filosofia, ja hän ei ole enää filosofia. hahmo nykyajan filosofiassa ja sen ulkopuolella.

Onko fenomenologia idealisti?

Teoksessa The Idea of Phenomenology Husserl hahmottelee ideaalismin keskeisen liikkeen: … Idealistinen fenomenologia uskoo siis, että on olemassa etuoikeutettu kuvausten luokka (maailman tulkinnat), jotka ovat immuuneja harkintavirheitä, jotka ovat totta, koska ne koskevat ilmiömäisiä objekteja.

Oliko Husserl rationalisti?

Husserl eroaa perinteisestä rationalismista, koska hän sallii, että a priori intuitiot voivat olla erehtyviä ja empiirisesti heikentäviä. Tämä erottaa Husserlin rationalismin Descartesin rationalismista ja tekee hänestä m altillisen rationalismin kannattajan, jota tällä hetkellä puolustaa Laurence BonJour.

Mihin Edmund Husserl uskoi?

Husserl ehdotti, että vain keskeyttämällä tai sulkemalla pois "luonnollinen asenne" voisi filosofiasta tulla oma erottuva ja tiukka tiede, ja hän väitti, että fenomenologia on tietoisuuden tiedettä. kuin empiirisista asioista.

Oliko Husserl relativisti?

Husserl tunnisti naturalismin ja skeptisen relativismin kahdeksi 1900-luvun vahvimmista filosofisista suuntauksista, ja hän esitti voimakasta kritiikkiä molemmille. … Husserl puolusti aina ideaalista ja yleismaailmallista totuuden käsitystä.

Suositeltava: